Veel gestelde vragen

Vragen & antwoorden:

Zijn levering, plaatsing en ophaling gratis?

Levering, plaatsing en ophaling zijn gratis binnen een straal van 15 km rond Laarne. Contacteer ons voor leveringen buiten die zone.
Bij het opbouwen en afbreken vragen we van u een helpende hand.

Hoe kies ik het best een springkasteel?

Hou rekening met het aantal kinderen en hun leeftijd. Overdekt of niet? Een overdekt kasteel biedt meer beschutting, maar blijft niet helemaal droog bij (slag-)regen. Plaatsing: voorzie minimaal 1 meter rondom het springkasteel.

Waar plaats ik het best een springkasteel?

Gras is ideaal. Ook asfalt, beton of klinkers kunnen een geschikte ondergrond vormen, maar dan moeten er hechtingspunten voorzien worden. De ondergrond moet in ieder geval schoon, egaal en horizontaal zijn, vrij van puntige voorwerpen en uitwerpselen. Wij raden aan om de opening van het springkasteel naar het feest toe te richten, zodat het toezicht gemakkelijk kan verlopen.

Waar moet ik op letten voor de levering en plaatsing?

Hoewel compact opvouwbaar, blijft een springkasteel zwaar (tot 200 kg) en lomp. Zorg daarom voor: een vrije parkeerplaats, zo dicht mogelijk bij de bestemming. een vrije doorgang van min. 1,00 m vanaf de parkeerplaats tot aan de bestemming. een helpende hand bij opbouw en afbraak. (hellingen, trappen, ruw terrein, …).

Welke voorzieningen moet ik treffen voor het springkasteel?

Een stopcontact 220V, 16A met aarding. Een voldoende lang en degelijk verlengsnoer.

Mag ik springkasteel aflaten en daarna terug opblazen?

Laat het springkasteel ten allen tijde opgeblazen, zowel in goede als in slechte weersomstandigheden (uitgezonderd stormweer) tot wij toekomen om het op te halen. Zie ook ‘Wat te doen bij regen of storm?’

Is een springkasteel veilig?

Neem steeds de veiligheidsregels in acht. Zorg dat er steeds toezicht is door een volwassene. Laat de kinderen hun schoeisel uitdoen. Laat nooit meer kinderen toe dan voorgeschreven. Laat geen kinderen toe die jonger of ouder zijn dan de toegestane leeftijden. Laat sterk verschillende leeftijdsgroepen niet samen springen, maar om de beurt. Laat geen kinderen toe tijdens het opblazen en aflaten. Laat kinderen niet op de “muren” of de buitenkanten klimmen.

Wat is er wel of niet toegelaten op een springkasteel?

Enkel kinderen zijn toegelaten. Er mogen geen schoenen, huisdieren, eten, snoep, drank, speelgoed, brillen, sleutels, glas of andere al dan niet scherpe voorwerpen in het springkasteel. Dit is zowel in het belang van de veiligheid van de kinderen als van het gehuurde materiaal.

Moet ik een extra verzekering afsluiten?

Hoewel onze springkastelen veilig zijn indien u de veiligheidsvoorschriften in acht neemt, kan u een ongelukje nooit voor 100% uitsluiten. De huurder is steeds verantwoordelijk voor ongevallen of schade aan het springkasteel. In de meeste gevallen wordt dergelijk risico gedekt door een familiale polis (burgerlijke aansprakelijkheid). Voor meer informatie hierover neemt u best contact op met uw verzekeringsagent. De verhuurder is enkel aansprakelijk voor ongevallen veroorzaakt door defecten aan het verhuurde materiaal. Hiervoor beschikken wij over een verzekering burgerlijke aansprakelijkheid.

Hoe gebeurt de betaling?

Het volledige bedrag van de gehuurde materialen, aangevuld met de waarborg van €100,- per springkasteel, moet op voorhand voldaan worden. Onze prijzen zijn inclusief BTW. Er kan uitsluitend op volgende manieren betaald worden. Per overschrijving op ons rekeningnummer, minstens 5 werkdagen voorafgaand aan de levering, met vermelding van de nodige gegevens. Contant, bij de levering.

Wat te doen bij regen of storm?

Bij regen moet het springkasteel steeds opgeblazen blijven. Wanneer u het springkasteel zou aflaten in de regen kan er water binnendringen, met blijvende schade tot gevolg. De motor is beveiligd tegen de regen en mag nooit afgedekt worden. Bij hevige wind of stormweer moet het springkasteel zo snel mogelijk afgelaten en dubbel geplooid worden of volledig met een waterdicht zeil overdekt worden. Dit kan gemakkelijk gedaan worden als u de stekker van de motor uittrekt, de ritsen aan de zijkant van het springkasteel openzet en de muren naar binnen duwt. Wanneer het slechte weer voorbij is kan u het springkasteel terug opstellen en kunnen de kinderen verder springen. Wanneer dit door de regen zou nat zijn volstaat het om even met een doek het water op te nemen. De ontsnappende lucht zal het springkasteel in een mum van tijd droog blazen.

Hoe moet ik het springkasteel terug inleveren?

Het springkasteel moet in ordentelijke staat, dus proper en onbeschadigd, terug kunnen opgehaald worden. Wanneer het springkasteel door slecht weer vuil zou zijn moet de huurder er voor zorgen dat het proper gemaakt is voor wij het komen ophalen. Indien dit niet het geval is kan de waarborg ingehouden worden.